Árpád
-2 °C
3 °C

Elrabolták a palesztin területek rendőrfőnökét Gázában

MTI
2004.07.16. 15:39
Palesztin fegyveresek elrabolták és ismeretlen helyre hurcolták pénteken a palesztin területek rendőrfőnökét. A tettesek több gépkocsival rajtaütöttek a Gazi al-Dzsabali rendőrfőnökkel a Gázai övezetben, egy tengerparti úton haladó konvojon és elzárták annak útját. Ezután kiszállították autójából és egy másik gépkocsiba ültették, majd nagy sebességgel elhajtottak, közölték palesztin biztonsági források.

A Gáza várostól 5 kilométerre délre végrehajtott akciót lövöldözés kísérte. A támadást a magát Dzsenin Mártírjainak Brigádja nevű szervezet vállalta magára. Ez a csoport a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalmához kötődik.

A rendőrfőnöki posztot tíz éve betöltő Gazi al-Dzsabali ellen már több támadást végrehajtottak szélsőséges csoportok. Gázai otthonának bejáratát áprilisban pokolgéppel robbantották fel, egy hónappal ezelőtt pedig tüzet nyitottak hivatalára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?