Erzsébet
1 °C
4 °C

Elraboltak öt franciát a Gázai övezetben

MTI
2004.07.16. 21:55
Elraboltak öt francia állampolgárt palesztin fegyveresek a Gázai övezetben pénteken késő este, közölték palesztin biztonsági tisztségviselők. A franciák - két nő és három férfi - a déli Hán Juniszban kávéztak, amikor a fegyveresek elhurcolták őket. Palesztin tisztségviselők azt mondták, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megtalálják az áldozatokat és elérjék szabadon bocsátásukat.

Szintén az este fegyveres támadók elraboltak egy vezető palesztin biztonsági tisztségviselőt. Biztonsági források közlése szerint Háled Abu Alúla ezredest, a katonai koordinációs hivatalnak a palesztin területek déli részéért felelős igazgatóját autójából hurcolták el, miközben Hán Juniszból visszafelé tartott Gázába. Palesztin biztonsági tisztségviselők úgy tudják, hogy Alúlát állásukból nemrég elbocsátott palesztin rendőrök rabolták el, miután a nap folyamán az ezredes elutasította kérésüket, hogy járjon közbe a rendőrséghez való visszavételük érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?