Olivér
4 °C
8 °C

Betiltottak két reformszellemiségű újságot Iránban

MTI
2004.07.18. 09:04
Ideiglenesen betiltottak két reformszellemiségű újságot a hatóságok a hét végén Iránban. Az IRNA iráni hivatalos hírügynökség jelentés szerint a szombaton született tiltó rendelkezések a Jomhuriat és a Vagaj-i-Ettefajeh című lapokra vonatkoznak. A két újság megjelenését államellenes propaganda, a "közvélemény megzavarására alkalmas hazugságok" közzétele miatt tiltották meg, részleteket azonban a hírügynökségi jelentés nem ismertetett. Nem hozták nyilvánosságra az ideiglenes betiltás időtartamát sem.

Iránban az ideiglenesen betiltott lapok sok esetben a kényszerszünet lejárta után sem jelenhettek meg újra. A konzervatív szellemiségű iráni igazságszolgáltatás 1998 óta száznál is több sajtókiadvány megjelenését tiltotta be hosszabb-rövidebb időre, azzal vádolva az említett kiadványokat, hogy az iszlámot és az iszlám köztársaságot sértő írásokat tettek közzé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?