Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lövöldözés tört ki palesztinok között a Gázai övezetben

MTI
2004.07.18. 22:39
Lövöldözés tört ki vasárnap este a palesztin biztonsági erők és az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai fegyveresei között a Gázai övezet déli részén, Rafahban. Az összetűzésben legkevesebb tizenketten sebesültek meg, egy sérült állapota válságos - közölték kórházi források.

A Jasszer Arafat palesztin elnök Fatah mozgalmához közel álló szélsőségesek tüzet nyitottak a biztonsági erők tagjaira.

A biztonsági erők vezetője szombat óta Arafat közeli hozzátartozója, Musza Arafat tábornok - az ő főhadiszállása közelében kezdődött a lövöldözés.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai élesen elítélték a palesztin elnök döntését, amellyel unokaöccsét helyezte a biztonsági szolgálat élére. A radikális szervezet a korrupció jelképének nevezte az új biztonsági főnököt. Kinevezése ellen már szombat este óta tartanak a meg-megújuló heves tiltakozó megmozdulások palesztinok ezreinek részvételével.