Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolgárként azonosítottak egy Irakban lefejezett férfit

MTI
2004.07.22. 19:22
Bulgária a saját állampolgáraként azonosított egy Irakban a múlt héten talált, lefejezett holttestet - jelentette be csütörtökön a szófiai külügyminisztérium. A július 15-én a Tigris-folyóban talált holttestről vett ujjlenyomat Georgi Lazové.

A 30 éves Lazov és egy honfitársa, a 32 éves Ivajlo Kepov használt gépkocsikat szállított kamionon Irakba, amikor június 29-én az Abu Muszab az-Zárkavi vezette iraki terroristacsoport elfogta, és iraki foglyok szabadon engedését követelte életükért cserébe. Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió a múlt csütörtökön közölte, hogy videofelvétele van egyikük lefejezéséről, de nem adja le, olyan szörnyű. Két nappal később a folyóban megtalálták a fej nélküli hullát, amelynek azonosítását most bejelentették.

Az iraki rendőrség csütörtökön egy másik lefejezett holttestet is talált a térségben, ugyanolyan színű kezeslábasban, mint amit egykor Lazov viselt. Kilétét még nem tudják, de külföldinek gyanítják. Bulgária 480 katonával támogatja az Irakot megszállva tartó koalíciót. Öt közülük életét vesztette egy öngyilkos merényletben tavaly decemberben, egy hatodik idén áprilisban esett el egy összecsapásban.