Ödön
2 °C
11 °C

Félévi börtönre ítélték távollétében Milosevic fiát

MTI
2004.07.23. 16:48
Kényszervallatás miatt félévi letöltendő börtönbüntetésre ítélték távollétében pénteken Szerbiában Slobodan Milosevic volt jugoszláv államfő fiát, Marko Milosevicet. Hasonló vádak alapján a pozsareváci kerületi bíróság hathavi börtönre ítélte Marko Madonna nevű vállalatának hat alkalmazottját.

A pozsareváci törvényszék 2001 novemberében emelt vádat Marko és alkalmazottjai ellen, amiért 2000 márciusában elfogták és bántalmazták Zoran Milovanovicot, az Otpor nevű ellenzéki diákmozgalom aktivistáját. Marko láncfűrésszel hadonászva azzal fenyegette a túszt, hogy miszlikbe aprítja, ha nem fedi fel az Otpor helyi szervezete tagjainak és támogatóinak kilétét.

Markónak a milosevici rezsim bukása után nyoma veszett. A pozsareváci bíróság tavaly országos körözést adott ki ellene, majd az Interpol is köröztetni kezdte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?