Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marokkó elvesztette 400 al-Kaida-gyanús személy nyomát

MTI
2004.07.25. 12:48
Szem elől tévesztették a marokkói hatóságok az ország 400 olyan állampolgárát, iszlám szélsőségeseket, akikről úgy tudják, hogy afganisztáni, boszniai vagy csecsenföldi al-Kaida-táborban kaptak kiképzést - jelentette vasárnap az El País című spanyol lap, közölve, hogy Rabat erről tájékoztatta Madridot.

Baltasar Garzón vizsgálóbíró, Spanyolország vezető al-Kaida-szakértője júliusban Marokkóban járt, és a vendéglátó hatóságok ekkor adták át a figyelmeztetést - idézett az újság egy, a találkozón jelen volt személyt.

A két ország a március 11-i, 191 ember halálát és tízszer ennyinek a megsebesülését okozó madridi vonatrobbantás óta szorosan együttműködik biztonsági ügyekben. A nyomozók az al-Kaida nevében fellépő iszlám szélsőségeseknek tulajdonítják a merényletet, s a spanyol vizsgálóbíró hivatalosan 24 embert vádolt meg, többségükben marokkóiakat.

A rabati hatóságok úgy tájékoztatták Garzónt, hogy 600 al-Kaida-táborban kiképzett marokkóiról van tudomásuk, de csak 200-nak a tartózkodási helyét ismerik.