Judit
3 °C
7 °C

Egy jordániai cég kivonul Irakból elrabolt alkalmazottait féltve

MTI
2004.07.27. 16:48
Beszünteti iraki tevékenyéségét egy jordániai vállalat, amelynek alkalmazottait hétfőn rabolták el iraki szélsőségesek. A vállalat vezérigazgatója kedden Ammánban bejelentette, hogy beszüntetik tevékenységüket és kivonulnak Irakból "humanitárius okokból, aggódva az Irakban elrabolt két alkalmazott életéért és biztonságáért".

A két jordániai teherautó-sofőr elrablói hétfőn azt követelték, hogy munkáltatójuk szüntesse be iraki tevékenységét, különben 72 órán belül megölik két túszukat. Az önmagát Mudzsahedin Hadtestnek nevező csoport arra szólította fel a Rámi al-Uvaisz céget, hogy szüntesse be az üzleti együttműködést az amerikai megszálló erőkkel Irakban. (A jordániai cég építőipari munkákat végez az amerikai hadsereg számára Irakban, illetve élelmezi az amerikai erőket). Ha ezt nem teszi meg, a vállalatot terheli a felelősség a megtorlásért, a két férfi kivégzéséért - közölték.

A jordániai túszok hozzátartozói kedden azzal fenyegetőztek, hogy lefejezik a vállalat vezérigazgatóját és megölik a cég személyzetét, ha nem teljesítik azonnal az emberrablók követeléseit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?