Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bűnözőket támogató vállalatokat lepleztek le Oroszországban

MTI
2004.07.27. 16:55
Törvénytelen fegyveres csoportoknak pénzügyi támogatást nyújtó több mint ezer vállalatot és személyek tucatjait leplezték le Oroszország Déli Szövetségi Körzetének a hatóságai, ám 98 esetből csak 8 került bíróság elé - számolt be róla kedden Rosztov-na-Donuban Vlagyimir Jakovlev, az orosz államfő személyes körzeti képviselője. Jakovlev a helyi rendőri és bűnüldöző szervek vezetőivel folytatott tanácskozáson úgy fogalmazott, hogy a bűnbandák immár jobban érzik magukat ebben a szövetségi körzetben, mint Csecsenföldön. A határövezetekben a belügyi szervek felderítő munkája alacsony hatásfokú, a beszerzett információknak nincs megelőző jellege - hangoztatta.

Jakovlev rámutatott arra is, hogy a belügyi dolgozók 2500 esetben szegték meg a törvényt. Ez arról árulkodik, hogy a belügyi szervek néhány képviselője nem felel meg a rájuk bízott feladatokkal járó kötelezettségeknek - összegezte véleményét az elnöki képviselő. Az elmúlt hat hónapban százezer lakosra 693 regisztrált bűneset jutott, ami alacsonyabb, mint az oroszországi átlag. Húsz százalékkal csökkent a különösen súlyos bűncselekmények elkövetésének és 15 százalékkal a bejegyzett gyilkosságok száma. A rablások és fosztogatások azonban 19 százalékos emelkedést mutatnak a tavalyi esztendő azonos időszakához képest.