Olivér
4 °C
8 °C

Nincs kapcsolat az ETA és az al-Kaida között

MTI
2004.07.27. 18:02
Semmilyen dokumentum, semmilyen érintkezés nem utal a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár baszk szervezet és muzulmán terrorcsoportok kapcsolatára - jelentette ki kedden a Cadena Ser spanyol rádiónak adott nyilatkozatában Jean-Louis Bruguiere, terrorista bűncselekmények ügyében eljáró francia bíró. A spanyol rádió azzal összefüggésben kért szakvéleményt a francia bírótól, aki egyben az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tevékenységét, felépítését, működési elvét tanulmányozó tekintélyes biztonsági szakértő is, hogy a spanyol konzervatív ellenzék egyik parlamenti képviselője a baszk szakadár szervezet és a muzulmán szélsőségesek kapcsolatait emlegette a múlt héten a 191 ember életét kioltó, 1900 személy sérülését okozó március 11-i madridi merényletsorozat ügyében vizsgálódó parlamenti bizottság előtt.

"A muzulmán terrorizmus veszélye nagyban különbözik az ETA fenyegetésétől. A muzulmán terrorizmus szervezete laza, de globális és fanatizáló ideológiától áthatott" - hangsúlyozta a francia bíró, terrorellenes biztonsági szakértő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?