Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hamász cáfolja, hogy pénzt kapott volna az Egyesült Államokból

MTI
2004.07.28. 10:20
A Hamász radikális palesztin iszlám szervezet szerdán cáfolta, hogy pénzügyi támogatást kapott volna a Szentföld nevű texasi központú muzulmán segélyszervezettől. A szervezet ellen az amerikai szövetségi hatóságok vádat emeltek a számos, Izraelben elkövetett merénylettel vádolt palesztin fegyveres csoport támogatása miatt.

Músza Abu Marzuk, a Hamász politikai irodájának tagja Damaszkuszban úgy nyilatkozott, hogy a szervezet egy fillért sem kapott a Szentföld segélyszervezettől. "A Hamásznak megvannak a maga pénzügyi forrásai és ezek nincsenek kapcsolatban egyetlen nyugati intézménnyel sem" - mondta Marzuk.

A kedden John Ashcroft amerikai igazságügy-miniszter által nyilvánosságra hozott vádiratban a szövetségi bíróság 42 vádpontot sorolt fel a Szentföld segélyszervezeti és fejlesztési alapítvány és annak hét igazgatója ellen, akik közül ötöt őrizetbe vettek. A vád szerint a magát a legnagyobb amerikai muzulmán alapítványnak tekintő Szentföld 1988 óta támogatja az Egyesült Államokban és Izraelben egyaránt a terrorszervezetek listáján szereplő Hamászt.