Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégeztek két pakisztáni túszt

MTI
2004.07.29. 06:05
Kivégezte két pakisztáni túszát az Iraki Iszlám Hadsereg nevű iraki fegyveres csoport - jelentette be maga a szélsőséges csoport az al-Dzsazíra arab tévéhez eljuttatott video-közleményben. Az al-Dzsazíra szerda esti híradása szerint a felvételen a kivégzett túszok holttestei láthatóak; a műholdas csatorna a képsorokat nem mutatta be, indoklása szerint azért, hogy ne sokkalja a látvánnyal nézőit. A felvételen az emberrablók bejelentették, hogy szabadon engedték a két pakisztáni iraki sofőrjét.

Az Iraki Iszlám Hadsereg hétfőn tudatta - szintén a tévécsatornához eljuttattot video-közleményben -, hogy emberei raboltak el a múlt héten az Irakban állomásozó amerikai haderőnek dolgozó két pakisztánit, valamint iraki sofőrjüket. Az iraki szélsőséges csoport azért ítélte halálra a két pakisztánit, mert országuk kormánya katonai alakulatok Irakba vezényléséről folytat tárgyalásokat. Iraki szélsőségesek június végén már szintén elraboltak az arab országban egy pakisztáni gépkocsivezetőt, s a férfi lefejezésével fenyegetőztek, több napos fogva tartást követően azonban július elején szabadon engedték.