Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Obama és Hillary Clinton lehet 2008-ban az elnökjelölt

MTI
2004.07.29. 18:43
Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt újonnan felfedezett sztárja és szenátorjelöltje, illetve Hillary Clinton New York-i szenátor lesz az elnökjelölt a 2008. évi választásra. A The Washington Times című konzervatív amerikai napilap csütörtöki száma szerint ilyen vélekedést hallani sokak szájából a párt bostoni elnökjelölt-állító konvencióján.

A volt First Lady már régóta nagy népszerűségnek örvend. Obama viszont eddig szinte csak Illinois államban volt ismert, ahol az állami szenátus tagja. A közelmúltban tört be üstökösként az országos politikába, és Illinois szenátorjelöltjének állították a washingtoni felsőházba. A fekete politikus (pontosabban kenyai apától és amerikai fehér anyától származó) magával ragadó beszédet mondott a konvenció keddi estélyén fő műsoridőben.

A lap szerint a konvenció résztvevői közül nem csak a fekete bőrűeknek van olyan érzése, hogy Obama felemelkedésével őrségváltás zajlik a pártban, mint ahogy Edward Kennedy szenátor is átadta politikai örökségét John Kerry szenátornak (mindketten Massachusetts államból), akit a konvenció szerdán elnökjelöltnek állított, és ő várhatóan csütörtök este el is fogadja ezt.