Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Obama és Hillary Clinton lehet 2008-ban az elnökjelölt

MTI
2004.07.29. 18:43
Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt újonnan felfedezett sztárja és szenátorjelöltje, illetve Hillary Clinton New York-i szenátor lesz az elnökjelölt a 2008. évi választásra. A The Washington Times című konzervatív amerikai napilap csütörtöki száma szerint ilyen vélekedést hallani sokak szájából a párt bostoni elnökjelölt-állító konvencióján.

A volt First Lady már régóta nagy népszerűségnek örvend. Obama viszont eddig szinte csak Illinois államban volt ismert, ahol az állami szenátus tagja. A közelmúltban tört be üstökösként az országos politikába, és Illinois szenátorjelöltjének állították a washingtoni felsőházba. A fekete politikus (pontosabban kenyai apától és amerikai fehér anyától származó) magával ragadó beszédet mondott a konvenció keddi estélyén fő műsoridőben.

A lap szerint a konvenció résztvevői közül nem csak a fekete bőrűeknek van olyan érzése, hogy Obama felemelkedésével őrségváltás zajlik a pártban, mint ahogy Edward Kennedy szenátor is átadta politikai örökségét John Kerry szenátornak (mindketten Massachusetts államból), akit a konvenció szerdán elnökjelöltnek állított, és ő várhatóan csütörtök este el is fogadja ezt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?