Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Vállalták az iraki keresztény templomok elleni támadást

MTI
2004.08.02. 21:27
Eddig ismeretlen muzulmán csoport jelentkezett hétfőn az iraki keresztény templomok elleni támadások elkövetőjeként, azzal indokolva a véres akciókat, hogy az Irak és az Afganisztán elleni háború az iszlám vallása és a muzulmánok ellen irányuló "gyűlöletes keresztes hadjárat" volt. Egy internetes honlapon jelent meg a nyilatkozat, amelyet állítólag az Iraki Tervező és Ellenőrző Bizottság nevű csoport adott ki. A nyilatkozat hitelességét semmilyen más forrás nem erősítette meg. Az iraki keresztény templomok ellen vasárnap elkövetett hat robbantásos merényletből négyet ismert el saját tettének az iszlámista szervezetek által használt honlapon jelentkező csoport.

"Muzulmán testvéreitek fájdalmas csapást mértek a keresztesek tanyáira - a bűn, az erkölcstelenség és a keresztény hittérítés fészkeire" - olvasható az iszlámista honlapon augusztus elsejei keltezéssel közölt nyilatkozatban.

Négy keresztény templomot ért robbantásos támadás vasárnap Bagdadban, kettőt pedig Moszulban. A legutóbbi adatok szerint mintegy tíz ember halálát és ötven sérülését okozta a merénylethullám.