Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Vádat emeltek a felhőkarcolót filmező pakisztáni ellen

MTI
2004.08.11. 06:34
Az amerikai szövetségi hatóságok vádat emeltek egy 35 éves pakisztáni férfi ellen, akit rendőrök július 20-án őrizetbe vettek, mert videofelvételt készített a Bank of America pénzintézet 60 emeletes charlotte-i épületéről és egy másik felhőkarcolóról, amelyben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik irodája található. A vádemelést kedden jelentette be Gretchen Shappert szövetségi ügyész.

Rendőrök elmondták, hogy amikor kérdőre vonták a férfit, Kamran Ahtart, el akart menekülni, majd miután előállították, ellentmondásosan beszélt arról, hogy mit csinált, és hova készült. Kiderült, hogy illegálisan tartózkodik az országban. A férfinál talált videofelvételen a szövetségi ügyészség szerint szerepeltek még más atlantai, houstoni, dallasi, New Orleans-i és austini épületek is, valamint közlekedési építmények és egy texasi duzzasztómű.

A vádiratban hamis vallomástétel és a bevándorlási törvény megsértése szerepel. A szövetségi ügyész elmondta, hogy Ahtar 1992 óta tartózkodik az Egyesült Államokban, New Yorkban lakik, és Kamran Sajk néven is szerepel a nyilvántartásokban.