Zaklatták Szabadka polgármesterét

MTI
2004.08.23. 20:15
Zaklató üzenetet kapott telefonon egy hónappal a szerbiai helyhatósági választás előtt Kucsera Géza szabadkai polgármester, aki a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) színeiben vezeti várost.

Kucsera szerint egy férfi, aki hangjából ítélve harmincas-negyvenes éveiben járhat, azt üzente neki, hogy küldemény érkezett hozzá Hágából, s el kell mennie a Szerb Radikális Párthoz (SRS), hogy ott harcra buzdító csetnik nótát énekeljen.

A polgármester azonnal kinyomoztatta a hívószám tulajdonosát, akiről kiderült, hogy kiskorú, és heccből hívta fel a polgármestert. Kucsera viszont erősen kételkedik az állítólagos tettes állításaiban.

Kucsera a szeptember 19-i szerbiai helyhatósági választással hozza kapcsolatba a telefonos zaklatást, akárcsak a városban megszaporodó magyarellenes incidenseket. Legutóbb vasárnap hajnalban vertek meg Szabadkán egy magyar fiatalt és társát.

Kucsera polgármesterjelöltje VMSZ-nek. Emlékeztet arra, hogy a radikális párt egyik szabadkai képviselője a minap őt nevezte meg az SRS egyetlen komoly ellenfelének.