Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Terrorizmussal gyanúsított iszlám papot tartóztattak le Angliában

MTI
2004.08.26. 20:06
Letartóztatott a brit rendőrség a terrorellenes törvény alapján csütörtökön egy radikális iszlám papot, aki korábban már volt őrizetben amerikai elfogatóparancs alapján a szigetországban. A 47 éves Abu Hamza al-Maszrit azzal gyanúsítják, hogy terrorista cselekmények előkészítésében és tervezésében vett részt - közölte a brit rendőrség szóvivője Londonban.

Abu Hamzát idén májusban már egyszer letartóztatták Angliában, mégpedig amerikai körözés alapján. Az Egyesült Államok hatóságai azzal vádolják a papot, hogy terroristakiképző-tábort akart létrehozni Oregon államban, illetve hogy támogatja az al-Kaida terrorszervezetet és az afganisztáni tálibokat.

Hamza mecsetje az észak-londoni Finsbury Parkban akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly februárban a Scotland Yard különleges egységei megrohamozták a létesítményt, és különféle fegyverek és bénítógázpalackok mellett tömegpusztító fegyverek hatása elleni védőruházatokat is találtak. A mecsetet ekkor "felújítás" címén bezárták. Hamza ezután a mecset előtt, szoros rendőri ellenőrzés mellett tartotta prédikációit a hívőknek.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft