Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tabajdi levele a vajdasági erőszakos cselekmények kivizsgálásáért

MTI
2004.09.01. 12:15
A vajdasági magyarokkal szemben elkövetett atrocitások Európai Parlament általi kivizsgálását kezdeményezte az Európai Parlament vezető illetékeseinél Tabajdi Csaba, a magyar szocialista delegáció vezetője szerdán Brüsszelben. Miután az atrocitások az Európai Unió területén kívül történtek, az Európai Parlamentben a külügyi bizottság illetékességi körébe tartoznak, jelentette ki Tabajdi, aki levélben fordult az illetékesekhez.

A szocialista politikus azt kérte, hogy a bizottság tűzze napirendre az atrocitások kérdését. Javasolta, hogy az EP hozzon létre ad hoc monitoring csoportot a jogsértések kivizsgálására. Kérte, hogy az EP lépjen fel a vajdasági nemzeti kisebbségekkel szembeni erőszakos cselekmények beszüntetéséért. Tabajdi megállapította, hogy a szerb kormány, az illetékes hatóságok és különösen a rendőrség nem lépnek fel kellő hatékonysággal a szóban forgó cselekményekkel szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?