Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak egy vakuelem robbant a Los Ageles-i reptéren

MTI
2004.09.05. 08:10
Egy elöregedés miatt felrobbant vakuelem, és egy biztonsági ellenőrzést kihagyó utas volt az oka annak, hogy szombaton mintegy három órára lezárták a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér négy terminálját.

Az elem egy táska átvizsgálása közben robbant fel, megsebezve az ellenőrzést végző biztonsági alkalmazott kezét. Körülbelül félórával korábban egy utas kerülte ki a United Airlines egyik termináljában a biztonsági ellenőrzést, ezért minden utast újból ellenőrizzenek.

A terminálok lezárása a United Airlines 30 induló járatánál okozott kisebb-nagyobb késést, 17 beérkező járatot pedig részben töröltek, részben az előírtnál később engedtek csak leszállni. Az épületeket gépjárművek nem közelíthették meg, a repülőtérre tartó közúti forgalmat elterelték.

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér az Egyesült Államok harmadik legforgalmasabb légikikötője volt 2003-ban, a világon pedig az ötödik, ezért normális körülmények között is rendkívül nagy rajta a forgalom.