Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ismét élelmiszerboltot fosztogattak Szlovákiában

MTI
2004.09.06. 19:52
Élelmiszerboltot fosztott ki Szlovákiában a Bárfához közeli Zboró községben huszonegy nő. A SITA hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozó hétfői jelentése szerint a kiskorú lányokból, fiatal és középkorú nőkből álló csapat erőszakkal behatolt a zborói élelmiszerboltba, ahol nyolcvanezer korona értékű élelmiszert, alkoholt és cigarettát zsákmányoltak.

A szlovák rendőrség mindnyájuk ellen lopás miatt bűnvádi eljárást indított, öt személyt a bíró vizsgálati fogságba utalt. Jelentésében a hírügynökség a vádlottak nemzetiségét nem jelölte meg. A télen a szepeségi és a gömöri térség, valamint Kelet-Szlovákia szociálisan elmaradott falvaiban roma csoportok "az éhség parancsára" hivatkozva sorozatos élelmiszerbolt-fosztogatásokba kezdtek. A fosztogatások egy ideig a több ezer kivezényelt rendőr jelenléte ellenére is folytatódtak, mígnem a hullám elcsendesedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?