Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizalmi szavazás fenyegeti a lett kormányt

MTI
2004.09.07. 23:02
Bizalmi szavazást kért kedden a kisebbségben kormányzó koalíció ellen a lett parlamentben az eddig a kormányt szavazataival támogató ellenzéki párt.

Janis Jurkans, a baloldali Nemzeti Harmónia Párt vezetője közölte, hogy reményeik szerint a bizalmi szavazásra már jövő hét csütörtökön sor kerülhet. Mint mondta, a párt azután döntött a bizalom megvonása mellett, hogy a kormány tovább erőltette azt az oktatási reformot, amely az orosz nyelv használatát csak az orosz tannyelvű középiskolákra korlátozná.

Kedden eredmény nélkül véget ért az az egy hónapos tárgyalássorozat a kormánykoalíció és a belőle kiszakadt ellenzéki Új Idő párt között, amely egy nagykoalíció létrehozását célozta meg a költségvetési törvény beterjesztése előtt. A megegyezést azt tette lehetetlenné, hogy mindkét fél ragaszkodott a kormányfő személyének kijelöléséhez.

A jobboldali Új Idő szóvivője a bizalmatlansági indítvány kapcsán leszögezte: nem értenek egyet az indítvány indokával, de a jelenlegi kormány visszahívása érdekében lehet, hogy együtt szavaznak a beterjesztőkkel.