Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét halott a török hadsereg és a kurd felkelők közti harcokban

MTI
2004.09.10. 10:55
Török katonák négy kurd lázadót öltek meg négy napon belül Délkelet-Törökországban; az összecsapásokban három katona is életét vesztette. A katonák a Kurdisztán függetlenségért harcoló lázadókkal ütköztek meg Pervari városának közelében, Siirt tartományban.

A támadó helikopterekkel támogatott török csapatok négy lázadót megöltek, miközben maguk is három emberüket elveszítették. Június elseje óta 25-nél több török katonát vagy rendőrt öltek meg a kurd felkelők, míg a katonák ugyanebben az időszakban több mint hatvanöt lázadóval végeztek.

A kurdok 1984-ben indították el függetlenségi harcukat, amelyben eddig harminchétezren haltak meg. 1999-ben, vezérük Abdullah Öcalan elfogása után tűzszünetet hirdettek, de ennek június elsején véget vetettek, mondván, hogy Törökország nem viszonozta gesztusukat.