Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Soros elítéli a terrorizmus ellen katonai eszközökkel vívott háborút

MTI
2004.09.10. 11:14
Élesen elítélte a terrorizmus ellen katonai eszközökkel vívott háborút a hivatalban lévő amerikai elnök, George Bush újraválasztását több millió dolláros hirdetésekkel és adományokkal megakadályozni igyekvő magyar származású milliárdos, Soros György. Az Egyesült Államokban élő Soros egy Mexikóvárosban folyó konferencián helyi idő szerint csütörtök este hangsúlyozta, hogy nézete szerint a terrorizmus elleni hadviselést nem katonai eszközökkel kell folytatni.

Ártatlan emberek meggyilkolása csak a gyűlöletet táplálja, és elősegíti a terrorizmust - vélekedett Soros György, aki aggodalmának adott hangot amiatt, hogy mindez csak a terrorizmus elleni vég nélküli háborúba torkollik. Noha a legutóbbi amerikai közvélemény-kutatások szerint a Demokrata Párt elnökjelöltje, John Kerry jelentősen visszaesett Bush mögött, Soros azt a meggyőződését hangoztatta, hogy Kerry megnyeri a novemberi elnökválasztást.

Soros György az elmúlt időszakban sok millió dollárral támogatta a különböző baloldali beállítottságú amerikai mozgalmakat, egyedül az elmúlt évben különféle csoportoknak mintegy tizenötmillió dollárt adományozott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!