Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokolgép robbant az amerikai információs központnál Nepálban

MTI
2004.09.10. 16:01
Robbantásos merényletet követtek el ismeretlenek az amerikai információs központ ellen pénteken a nepáli fővárosban, a rendőrség azt gyanítja: kommunista lázadók állnak az akció hátterében. A feltételezett maoista lázadók néhány perccel azt követően hajítottak robbanóanyagot az amerikai információs központnak otthont adó épületre Katmanduban, hogy az intézmény a hétvégére bezárta kapuit. Részben ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt, az épületben azonban károk keletkeztek.

A támadók elmenekültek. Maoista lázadók - feltéve, hogy valóban ők állnak a háttérben - most követtek el először merényletet közvetlenül valamely amerikai kormányzati érdekeltség ellen. Az Egyesült Államok hathatós segítséget nyújt a nepáli kormánynak a lázadók ellen folytatott harcban. A maoisták 1996 februárjában fogtak fegyvert, céljuk a monarchia megdöntése, és kommunista rendszer kiépítése Nepálban.