Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irak habozás nélkül halad a választások megtartása felé

MTI
2004.09.12. 23:01
Az iraki kormány "habozás nélkül" halad a 2005 januárjára tervezett választások megtartása felé, de "az időtényező végső soron a biztonsági helyzettől függ" - jelentette ki vasárnap Kairóban Hosjar Zebari iraki külügyminiszter.

"A választások megtartása lehetséges, de nem lesz könnyű, mivel egy biztonsági minimumra szükség lesz" - jelentette ki az iraki külügyek irányítója, miután megbeszélését folytatott Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszterrel.

Az iraki kormány komoly vizsga előtt áll, a választások megszervezésével be kell bizonyítania hitelességét az iraki nép előtt. Az időtényező végső soron a biztonsági helyzettől függ, de a kormány habozás nélkül halad a választásoknak a kitűzött határidőben történő megtartása felé - jelentette ki Hosjar Zebari.

Az iraki külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy Irak a közeljövőben újra felveszi a diplomáciai kapcsolatot Egyiptommal. <>Hosjar Zebari elmondta, hogy Ahmed Abul Geittel megvitatták az Irakkal szomszédos országok (Irán, Törökország, Jordánia, Szaúd-Arábia, Kuvait és Szíria), valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai és a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8), valamint olyan regionális szervezetek, mint az Arab Liga, az Európai Unió vagy az Iszlám Konferencia Szervezete részvételével összehívandó értekezlet megtartásának lehetőségét. Az ENSZ-közgyűlés tanácskozása alatt folytatni fogjuk a konzultációkat - tette hozzá.