Árpád
-2 °C
4 °C

Váratlanul szabadon engedtek egy elrabolt kanadai újságírót

MTI
2004.09.13. 22:01
Kiszabadult Irakban egy kanadai újságíró, akit a múlt hét szerdán ejtettek túszul, és akit azzal fenyegettek, hogy levágják a fejét - közölte hétfőn a kanadai külügyminisztérium. Scott Taylort, a katonai konfliktusok szakértőjét, a kanadai védelmi minisztérium által kiadott Harci szellem című lap főszerkesztőjét egy türkmén síita csoport rabolta el a Bagdadtól 450 kilométerre északra fekvő Tell-Áfárban. Ezt követően egy másik, nem arab, az al-Kaida terrorszervezethez köthető csoportnak adták át, amely Moszulba szállította. Itt minden magyarázat nélkül szabadon engedték miután megverték és halálosan megfenyegették.

Taylor alig tud járni a verésektől, de szerinte nem ez volt a legkeményebb megpróbáltatás, hanem a szellemi nyomásgyakorlás. A török hírszerzés emberei szerint Scott Taylor az egyetlen külföldi, akit élve szabadon engedett az al-Kaida egy csoportja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?