Árpád
-2 °C
4 °C

Horogkeresztes póló miatt felfüggesztettet kapott két bőrfejű

MTI
2004.09.15. 10:35
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Bécsben két bőrfejűt, mert megsértették a fasiszta jelképek és propaganda tilalmát kimondó törvényt. A bécsi napilapok beszámolója szerint a két vádlottat tizenkettő, illetve tizennyolc hónapi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A 23 és 24 éves bőrfejűek tavaly novemberben az osztrák főváros egyik szórakozóhelyén olyan fehér pólóban jelentek meg, amelyre a horogkeresztes német birodalmi sas ábráját nyomtatták. A rendőrséget a szórakozóhely tulajdonosa hívta ki , amelynek érkezésekor az egyik neonáci külföldieket sértő kijelentéseket tett, míg a másik karlendítéssel provokálta a hatóság embereit, írja a Kurier című napilap. A Der Standard beszámolója szerint a két bőrfejű a White Power Skinheads csoporthoz tartozik.

A bécsi bíróság a fasiszta szervezetek, jelképek és ideológia betiltását kimondó törvény megsértése miatt ítélte el a két bőrfejűt. Ez alapján egytől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetőit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?