Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moszkva megfékeztetné az oroszellenes emigránsokat

MTI
2004.09.16. 22:05
Moszkva csütörtök este nyomatékosan felszólította Londont, hogy fékezze meg két politikai emigráns, Ahmed Zakajev csecsen szeparatista szóvivő és Borisz Berezovszkij kegyvesztett oligarcha oroszellenes rágalmait.

Ebből a célból az orosz külügyminisztériumba kérették Stephen Wordsworth brit ügyvivőt, és tudatták vele: a brit hatóságok mint menedékadók felelősek Zakajev és Berezovszkij nyilatkozataiért és cselekedeteiért.

A beszlani túsztragédia nyomán kettejük rágalmai széles sajtónyilvánosságot kaptak, beleértve az állami BBC adásait is - közölte a moszkvai tárca képviselője, elvárva, hogy London megfelelő intézkedéseket hozzon "provokációs ténykedésük" felszámolására.

Oroszország az utóbbi időben különösen Zakajev kiadását követelte, gyilkosságokkal és emberrablásokkal vádolva őt 1995-2000 között csecsen katonai parancsnokként. Berezovszkij 2000-ben menekült el Oroszországból, ahol csalással vádolták állítólag politikai okokból.