Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Mérgezési kísérlet az ukrán elnökjelölt ellen

MTI
2004.09.17. 17:47
Meg akarták mérgezni Viktor Juscsenko ukrán elnökjelöltet, jelentették be pénteken az ellenzéki vezető munkatársai, miután a beteg osztrák kezelőorvosai megerősítették a szokatlan mérgezés diagnózisát.

Juscsenko több mint egy héttel ezelőtt rosszullétre panaszkodva (és ételmérgezésre gyanakodva) megszakította elnökválasztási kampányát, majd miután nem bízott az őt először megvizsgáló ukrán orvosok influenzára vonatkozó diagnózisában, szeptember 10-én Bécsbe utazott kórházi felülvizsgálatra. Az osztrák kezelőorvosok megállapították, hogy a politikus állapotát vírusos fertőzés és olyan vegyi anyagok okozták, amelyek nem nagyon kerülnek étkezés útján az emberi szervezetbe. "Elegendő bizonyíték van arra, hogy kimondjuk: kísérlet történt az elnökjelölt életének kioltására" - közölte pénteken Olekszandr Zincsenko, az ellenzéki vezető kampányfőnöke.

Ukrajnában október 31-én tartják az elnökválasztást - Viktor Juscsenko, a Mi Ukrajnánk jobboldali pártszövetség vezetője a felmérések szerint jelenleg 10 százalékos előnnyel vezet a kormánypárti jelölt, Viktor Janukovics miniszterelnök előtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!