Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Három halott a fallúdzsai bombázásban

MTI
2004.09.18. 09:02
Hárman meghaltak, négyen pedig megsebesültek a Fallúdzsa ellen végrehajtott újabb amerikai légitámadás következtében - közölték a helyi mentők. Az amerikai hadsereg közleménye szerint péntek este "a többnemzetiségű haderő sikerrel hajtott végre egy újabb célzott támadást Zarkávi fallúdzsai hálózata ellen". A hadsereg hírszerzési forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Abu Muszab az-Zarkávi mintegy tíz fegyverese a Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra fekvő város központjában tartott találkozót, "amelyen Irak-szerte elkövetett támadásokért felelős külföldi terroristák vettek részt".

Az amerikai hadsereg péntekre virradóra már támadta az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló jordániai származású terrorista vezér feltételezett fallúdzsai állásait. A támadásnak kórházi források szerint ötvenöt iraki halálos áldozata és negyven sebesülje volt, míg az amerikai hadsereg mintegy hatvan ellenséges harcos haláláról számolt be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?