Judit
2 °C
7 °C

Autóba rejtett pokolgépet találtak Moszkvában

MTI
2004.09.18. 09:08
Robbanóanyaggal megtöltött személygépkocsit fedeztek fel Moszkva központjában. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hatástalanította a pokolgépet. A gépkocsi egy lakóház előtt parkolt, közölte a moszkvai polgári védelmi és katasztrófavédelmi főosztály.

A nagy erejű pokolgépet egy Zsiguli típusú gépkocsiban találták meg. A tűzszerészek a szétszerelés bonyolultsága miatt úgy döntöttek, hogy különleges vízágyú segítségével a helyszínen hatástalanítják a robbanószerkezetet. A pokolgép egy gyalogsági aknából, két trotilkötegből és egy benzines kannából állt. A tűzszerészek a környéken több más gépkocsit is átvizsgáltak, de azokban nem találtak robbanóanyagot. Jelenleg keresik azokat a személyeket, akik a pokolgépet elhelyezték. A hatástalanítás idejére a hatóságok kiürítették a lakóházat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?