Újabb tíz embert raboltak el Irakban

MTI
2004.09.24. 19:16
Hat egyiptomi és négy iraki állampolgárt raboltak el ismeretlenek Irakban - közölték Egyiptom iraki nagykövetségének tisztviselői pénteken Bagdadban. A diplomaták közlése szerint az emberrablók utóbb egyik iraki foglyukat szabadon engedték.

Két egyiptomi mérnököt, akik a Motorola amerikai távközlési vállalat alkalmazásában álltak, de épp az Iraqna iraki mobiltelefon-szolgáltató számára végeztek egy munkát, bagdadi irodájukból hurcolták el péntekre virradóra. Az emberrablók összekötözték a biztonsági őröket, majd behatoltak az épületbe, és kiráncigálták onnan két túszukat, Musztafa Abdel Latífot és Mahmúd Turkit, akiket betuszkoltak egy fekete BMW autóba, majd elhajtottak a helyszínről. A támadók az iroda számítógépeit és az ott található fegyvereket is magukkal vitték.

Egyiptom bagdadi nagykövetségének munkatársai beszámoltak arról is, hogy az Iraqna távközlési cég hat dolgozóját rabolták el Irakban, Fallúdzsa közelében. A cég egyik, magát megnevezni nem kívánó külföldi alkalmazottja elmondta: munkatársait - négy egyiptomi és két iraki állampolgárt - még szerdán rabolták el ismeretlenek. Az egyiptomi külügyminisztérium péntek este megerősítette a hat férfi fogságba esését.