Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ifjú vörösöket állítottak elő a moszkvai rendőrök

MTI
2004.09.26. 18:31
Előállították a moszkvai rendőrök a Vörös Ifjúság Élgárdájának (AKM) tucatnyi aktivistáját egy vasárnapi engedély nélküli kormányellenes belvárosi tüntetés után, amely egybeesett egy néhány száz fős engedélyezett "antikapitalista" felvonulással a Vörös téren.

A szovjet időket idéző, sarló-kalapácsos vörös zászlós felvonuláson legfeljebb ötszáz, szemlátomást szegény sorsú tüntető ítélte el az embertelen kapitalista reformokat és végrehajtóikat, köztük Mihail Gorbacsov szovjet, valamint Borisz Jelcin és Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Az AKM 12 aktivistájával együtt a rendőrök előállították az Eho-TV egy operatőrét is - jelentette az Eho Moszkvi rádió, megszólaltatva Szergej Udalcov AKM-vezetőt, aki Putyin elnök politikájának tudta be a legutóbbi terrorakciókat éppúgy, mint az orosz állampolgárok igen jelentős részének nyomorúságos életkörülményeit.