Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prága több tonna lőszert küld Afganisztánba

MTI
2004.09.27. 09:42
Több tonna lőszert kíván átadni az afgán kormánynak a cseh védelmi minisztérium. Karel Kühnl védelmi miniszter közölte: olyan lőszerről van szó, amelyre a cseh hadseregnek már nincs szüksége. Kühnl javaslata már a kormány asztalán van, de végleges döntés még nem született róla. A kormány azután hagyja jóvá a javaslatot, miután megfelelő biztosítékokat kap az afgánoktól, hogy a lőszer nem kerül illetéktelen kezekbe.

A Právo című lap hétfői számában közölt információ szerint az átadandó készlet egyebek között 15 millió géppisztolytöltényből, 500 ezer kézigránátból és 100 ezer ágyúlövedékből fog állni. "Ezzel hozzájárulhatunk az afganisztáni helyzet stabilizálásához, s ugyanakkor ez a lépés a cseh állam számára is hasznos lesz. A számunkra már használhatatlan lőszer tárolása ugyanis évente 40 millió koronába kerül, ha pedig meg akarnánk semmisíteni a készletet, az 350 millióba kerülne" - mondta a lapnak Kühnl.