Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hétfőn felszállt a merénylettel fenyegetett gép Londonból

MTI
2004.09.27. 14:23
Csaknem egy teljes napi veszteglés után, hétfő délután szállt fel a londoni Stansted repülőtérről a görög Olympic Airways New Yorkba tartó repülőgépe, amely előző nap harci gépek kíséretében, egymást követő több bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre.

A görög légitársaság Athénból indult, 290 utast és 11 főnyi személyzetet szállító repülőgépének azután kellett vasárnap délután megszakítania útját, hogy egy görög újsághoz hozzávetőleg félórás időközönként összesen három telefonos bombafenyegetés futott be. A gépet egész éjszaka vizsgálta a rendőrség, de robbanószerkezetet nem találtak.

A OA411-es számú járatot a brit királyi légierő két Tornado típusú harci gépe kísérte a leszállásig a brit légtérben, szakértők syerint feltehetően olyan paranccsal, hogyha a gépet eltérítik, lőjjék le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?