Árpád
-2 °C
4 °C

A börtönökben is betiltotta a dohányzást Schwarzenegger

MTI
2004.09.28. 06:07
Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenneger hétfőn írta alá az állam büntető törvénykönyvének módosítását, s ezzel kitiltotta a dohánytermékeket a kaliforniai börtönökből, javító intézetekből. A tilalom megszegőit bírsággal sújtják.

A dohányzás betiltását szorgalmazók azzal érveltek, hogy a kaliforniai börtönökben őrzött 160 ezer rab egészségének javulása mellett állami pénzt lehet majd megtakarítani a kisebb egészségügyi kiadások miatt.

Kalifornia állam tavaly adók és illetékek formájában 1,37 millió dollár bevételhez jutott a büntetésüket töltők által vásárolt dohánytermékek után. A dohányzási tilalom bevezését javaslók ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a kaliforniai börtönök foglyainak mintegy fele dohányzik, s 280 millió dollárt érnek el a foglyokra fordított egészségügyi kiadások.

Arnold Schwarzenneger már korábban betiltotta a dohányzást a kormányzói hivatalban. Magának viszont egy sátrat állíttatott fel a kormányzói palota udvarában, hogy ott hódolhasson törvényen kívül helyezett szenvedélyének, a jó szivarok élvezetének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?