Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

A börtönökben is betiltotta a dohányzást Schwarzenegger

MTI
2004.09.28. 06:07
Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenneger hétfőn írta alá az állam büntető törvénykönyvének módosítását, s ezzel kitiltotta a dohánytermékeket a kaliforniai börtönökből, javító intézetekből. A tilalom megszegőit bírsággal sújtják.

A dohányzás betiltását szorgalmazók azzal érveltek, hogy a kaliforniai börtönökben őrzött 160 ezer rab egészségének javulása mellett állami pénzt lehet majd megtakarítani a kisebb egészségügyi kiadások miatt.

Kalifornia állam tavaly adók és illetékek formájában 1,37 millió dollár bevételhez jutott a büntetésüket töltők által vásárolt dohánytermékek után. A dohányzási tilalom bevezését javaslók ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a kaliforniai börtönök foglyainak mintegy fele dohányzik, s 280 millió dollárt érnek el a foglyokra fordított egészségügyi kiadások.

Arnold Schwarzenneger már korábban betiltotta a dohányzást a kormányzói hivatalban. Magának viszont egy sátrat állíttatott fel a kormányzói palota udvarában, hogy ott hódolhasson törvényen kívül helyezett szenvedélyének, a jó szivarok élvezetének.  • Vennék
  • Hírek