Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerb házra támadtak meg Koszovóban kézigránáttal

MTI
2004.09.28. 10:57
Ismét brutális bűntény történt Koszovóban alig néhány órával Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pristinai látogatása előtt. Ismeretlen tettesek négy kézigránátot dobtak egy szerb család otthonára, és tüzet nyitottak rá.

A belgrádi média keddi beszámolói szerint a támadás hétfőn éjfél előtt történt a tartomány északi részén lévő Kosovska Mitrovica peremén. Négy kézigránátot dobtak egy házra a támadók, ezután még géppisztolyból is tüzet nyitottak a házra. A támadásban senkinek se esett baja, de jelentős kár keletkezett az épületben.

Az EU főképviselőjének legutóbbi látogatásait, minden alkalommal megelőzte egy-egy szerbellenes merénylet, ezekben az esetekben többen is meghaltak.

Solana hétfői brüsszeli nyilatkozatában sejtette, hogy pristinai útja során az október 23-i parlamenti választáson való részvételre kívánja felszólítani a koszovói szerbeket, akik a jogfosztottságra és üldöztetésre hivatkozva nem kívánmak voksolni. Sejteni lehet, hogy a hétfői bűntény elkövetői éppen ellenkezőleg, eltántorítani akarták a szerbeket a szavazástól.