Gusztáv
3 °C
6 °C

Szerb házra támadtak meg Koszovóban kézigránáttal

MTI
2004.09.28. 10:57
Ismét brutális bűntény történt Koszovóban alig néhány órával Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pristinai látogatása előtt. Ismeretlen tettesek négy kézigránátot dobtak egy szerb család otthonára, és tüzet nyitottak rá.

A belgrádi média keddi beszámolói szerint a támadás hétfőn éjfél előtt történt a tartomány északi részén lévő Kosovska Mitrovica peremén. Négy kézigránátot dobtak egy házra a támadók, ezután még géppisztolyból is tüzet nyitottak a házra. A támadásban senkinek se esett baja, de jelentős kár keletkezett az épületben.

Az EU főképviselőjének legutóbbi látogatásait, minden alkalommal megelőzte egy-egy szerbellenes merénylet, ezekben az esetekben többen is meghaltak.

Solana hétfői brüsszeli nyilatkozatában sejtette, hogy pristinai útja során az október 23-i parlamenti választáson való részvételre kívánja felszólítani a koszovói szerbeket, akik a jogfosztottságra és üldöztetésre hivatkozva nem kívánmak voksolni. Sejteni lehet, hogy a hétfői bűntény elkövetői éppen ellenkezőleg, eltántorítani akarták a szerbeket a szavazástól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!