Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra támadásokkal fenyeget az ETA

Index
2004.09.28. 11:08
A Spanyolországtól független baszk tartományért harcoló fegyveres csoport a 191 halálos áldozatot követelő márciusi madridi merénylet után először fenyegetett nyíltan támadásokkal. A szervezet bejelentését egy függetlenségpárti Gara című újság közölte kedden, írja a BBC.

A laphopz eljuttatott a spanyol-baszk konfliktus végének lehetőségét vázolták fel, ám azt nem részletezték, mire gondolnak pontosan, ugyanakkor leszögezték tovább folytatják harcokat a baszk függetlenségért.

Az ETA utoljára tavaly májusban követett el halálos áldozattal járó merényletet, az elmúlt nyáron néhány kisebb robbantástól eltekintve nem hajtott végre akciókat. A madridi merénylet után a spanyol kormány a szervezetet vádolta meg az elkövetéssel.

A spanyol szocialista miniszterelnök, Jose Luis Rodriguez Zapatero szerint az ETA ugyan nagyon meggyengült, de továbbra is veszélyesnek számít.