Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálják a Boszniában meghalt magyar katona halálának körülményeit

MTI
2004.09.30. 13:36
Már Boszniában van az a bizottság, amely egy szerdán meghalt magyar katona halálának körülményeit vizsgálja - közölte Kiss Dezső, a Honvédelmi Minisztérium sajtótisztje. A magyar katona teherautóval szenvedett halálos balesetet Bihácstól mintegy 15 kilométerre.

Kiss Dezső elmondta: a korábbi jelentések még arról szóltak, hogy a teherautó szakadékba zuhant, ám a helyszínen kiderült, hogy a jármű az útról kisodródott egy kanyarban. Az 5 tonnás járműben ülő másik magyar katona súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, keze eltört és a válla kifordult. A sérültet a bihácsi kórházba szállították, de már visszatérhetett állomáshelyére.

Az elhunyt, illetve a sérült katona családja nem járult hozzá a balesetet szenvedettek nevének, alakulatának és rendfokozatának nyilvánosságra hozatalához. Ezért nem lesz nyilvános a holttest hazaszállítása és a temetés sem. A vizsgálóbizottság várhatóan 1-2 napon belül készíti el jelentését.