Auguszta
-3 °C
2 °C

Elhunyt a kanadai tengeralattjáró egyik tengerésze

MTI
2004.10.07. 18:41
Belehalt sérüléseibe az a kanadai tengerész, akit a bajba került Chicoutimi kanadai tengeralattjáró fedélzetéről szállítottak helikopterrel kórházba.

A dízel-motoros tengeralattjáró az Atlanti-óceánon kedden adott le vészjelzéseket, majd az ír partoktól mintegy 180 kilométerre a felszínre emelkedett, mert belső fedélzetén elektromos tűz keletkezett.

Az elhunyt, Chris Saunders hadnagy, a hadászati rendszerek mérnöke volt. Halála azért különös, mert korábban Mike Bonin, a kanadai haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy a tengeralattjáró 54 fős személyzetének három tagja enyhe füstmérgezést szenvedett, a többieknek semmi bajuk.

Tyrone Pile, a kanadai Atlanti-óceáni Flotta parancsnoka csütörtökön kijelentette, hogy nagyobb tűz volt, mint azt kezdetben vélték.

A Chicoutimi nevű dízel-motoros tengeralattjáró egyike annak a négy vízi járműnek, amelyet a kanadai tengerészet a brit tengerészettől vásárolt meg. A hajók átnevezési ünnepségét szombaton tartották meg a skóciai Faslane kikötőben, a Chicoutimi ezt követően indult a kanadai Halifaxba.