Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Négy palesztint lőttek le a Gázai övezetben

MTI
2004.10.09. 09:17
Négy palesztin fegyverest lelőttek izraeli katonák szombaton a Gázai övezetben, miközben folytatódik a szeptember végén kezdett nagyszabású izraeli offenzíva azzal a céllal, hogy véget vessenek a palesztinok rakétatámadásainak.

Szemtanúk szerint a - házilagos készítésű rakétákkal izraeli célpontok elleni kampányt vezető - Hamász szélsőséges muzulmán szervezet két tagja vesztette életét az övezet északi részén fekvő Bét-Hanúnban, a támadások egyik fő bázisában, miután tűzharcba keveredtek izraeli katonákkal.

Előzőleg az övezet déli részén, az Izrael elleni akciók egy másik bázisának számító hán-júniszi menekülttáborban egy izraeli rakétacsapás megölt két palesztin rendőrt - közölték szemtanúk. A katonák - elmondásuk szerint - két gyanúsnak ítélt fegyveresre lőttek a zsidó településekkel szomszédos táborvárosban.

Mintegy száz palesztin - felerészben fegyveres - vesztette életét a Gázai övezetben azóta, hogy az izraeli hadsereg szeptember végén körülbelül 200 harckocsival és páncélozott járművel megindította offenzíváját, a legjelentősebbet a palesztin intifáda (felkelés) négy évvel ezelőtti kezdete óta.