Ágnes
-1 °C
2 °C

Pokolgép gyilkolt Afganisztánban

MTI
2004.10.16. 11:46
Öt embert, köztük három gyermeket és egy rendőrt ölt meg egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanása Afganisztán keleti részén. A merényletet pénteken követték el Kunár tartományban, miután előzőleg lángra lobbantottak egy teherautót, amely az egyik amerikai támaszpontra szállított árut. A merénylők a robbanószerkezetet röviddel azután léptették működésbe, hogy a gyújtogatás kivizsgálására a helyszínre érkezett az aszmari rendőrparancsnok.

A tartományi kormányzó közlése szerint a támadásban megsebesült az aszmari rendőrparancsnok is. A merényletet egy héttel az október 9-i elnökválasztás után követték el, amelyet viszont a tálibok fenyegetése ellenére nem zavartak meg erőszakos cselekmények.

Az Afganisztánban szolgáló amerikai haderő egyik szóvivője szombaton arról számolt be, hogy két amerikai katona meghalt, három pedig megsebesült egy bombatámadásban az ország déli részén. A támadást csütörtökön hajtották végre Uruzgán tartomány Deh-Ravúd településétől észak-nyugatra, egy amerikai bázis közelében.