Ágnes
-1 °C
2 °C

Nem volt mérgező az MKP székházában észlelt gáz

MTI
2004.10.21. 06:08
Valószínűleg nem okozott komoly egészségkárosodást a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) pozsonyi székházában észlelt, köhögést ingerlő gáz, amely egy hangos durranást követően árasztotta el az épületet szerdán este.

A szlovák rendőrség szóvivője szerint nem valószínű, hogy az épületbe jutott gáz életveszélyes mérgezést okozhat. Ez azonban teljes bizonyossággal majd csak vegyelemzés eredményeiből és a sértettek orvosi vizsgálata nyomán derülhet ki. A rendőrség nem feltételezi, hogy terrorista támadás történt volna.

Szerdán este a párt Cajak utcai székházának udvarán valami felrobbant, majd a párt pozsonyi kerületi tanácsának odabent ülésező tagjait kényszerű köhögési inger fogta el, könnyeztek, mert valami csípte a torkukat és a szemüket. A kritikus időben két gyanús alakot láttak az épület közelében, ők azonban eltűntek, de valószínű, hogy a párt székházának figyelőkamerái rögzítettek valamilyen értékelhető adatot.

A rendőrség és a tűzoltóság azonnal kiszállt a helyszínre és az egész utcát lezárták. Az ismeretlen anyagot belélegző sérülteket Pozsony egyik központi kórházába szállították, ahol orvosi kivizsgálásnak vetették őket alá. Valószínűnek látszik, hogy az ismeretlenek füstbombát dobtak az udvarra, amelynek füstje aztán a szellőztető berendezésen át beszivárgott az épület belső terébe.