Ágnes
-1 °C
2 °C

Az al-Kaidát támogatta a tíz elfogott pakisztáni

MTI
2004.10.31. 13:50
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot támogatta pénzzel az a tíz pakisztáni, akit szeptember 15-én tartóztattak le Barcelonában terrorszervezethez való tartozás gyanújával, jelentette vasárnap az El País című spanyol napilap.

A pakisztániak hamis bankkártya-, útlevél és kábítószer-kereskedelemmel foglalkoztak Spanyolországban, és az ezekből származó pénz egy részét idén több alkalommal is a kuvaiti Hálid Sejk Mohamed három cinkostársa nevében, postai úton utalták át a pakisztáni Karacsiba és Iszlámábádba terrortevékenység támogatására, írta a lap a nyomozás eredményeit ismerőkre hivatkozva. Volt olyan nap, amelyen a pakisztániak 18 ezer euróra tettek szert tevékenységük révén.

Az El País nem közli a szóban forgó három cinkostárs nevét, csak azt, hogy az idén a pakisztáni rendőrség egy rajtaütésben elfogta őket, pontosabban az akcióban az egyiküket megölték.

A tíz pakisztáni letartóztatásakor a spanyol rendőrség több kilogramm kokaint, 18 ezer euró készpénzt és több videofelvételt foglalt le tőlük. A 2002-ben készült egyik videofelvételen a legmagasabb barcelonai épületek láthatók különböző szögből filmezve. Más felvételeken az illető pakisztániak láthatók, amint szent háborúba szólítják a muzulmánokat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft