Piacon robbantottak Pakisztánban

2009.10.28. 09:05 Módosítva: 2009.10.28. 11:45

Legalább kilencvenen meghaltak, amikor egy piacon robbant fel pokolgép a Pakisztán északi részén található Pesavárban, írja a CNN. A hatóságok közlése szerint a sebesültek száma meghaladja a kétszázat. Az áldozatok többsége nő, mert a piacon főként nőknek szóló termékeket árultak.

A mentőcsapatok jelenleg is túlélők után kutatnak a törmelékek alatt.

Az egyik szemtanú azt mondta a BBC-nek, hogy több épület, köztük egy mecset is súlyosan megrongálódott, jelenleg is több épület lángol. A városban messziről látni lehetett a sűrű, fekete füstöt. "A robbanást szinte az egész városban hallani lehetett" - mondta a helyi rendőrség szóvivője az AFP-nek.

A robbantás egybesett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter érkezésével, aki szerdától péntekig Iszlámábádban tárgyal. Clinton elsősorban azért érkezett Pakisztánban, hogy tolmácsolja az Egyesült Államok aggodalmát az egyre gyakoribb öngyilkos merényletek miatt.

Pakisztánban az elmúlt hetekben a hadsereg dél-vazirisztáni offenzívájára válaszul megszaporodtak a merényletek, amelyekben az elmúlt hetekben már több mint készázan vesztették életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport