Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos merénylet egy pesavari piacon

2009.11.08. 09:39

Feltehetőleg öngyilkos merénylő robbantotta fel magát vasárnap a pakisztáni Pesavar egyik külvárosában lévő, zsúfolt piacon. Rendőrségi források szerint többen meghaltak, egyesek kilenc, mások csak három halottról számoltak be.

A Pesavartól 16 kilométerre fekvő Matni település polgármestere ellen irányulhatott a terrorakció, aki túlélte a merényletet, de megsebesült.

A törzsi területekhez közeli térségekben az utóbbi hetekben megszaporodtak a robbantásos merényletek, miután a pakisztáni hadsereg nagyszabású offenzívát indított a tálibok és támogatóik ellen Dél-Vazirisztánban.

A fővárostól, Iszlámábádtól 150 kilométerre fekvő északnyugat-pakisztáni nagyvárosban, Pesavarban legutóbb október 28-án követtek el véres öngyilkos merényletet: akkor is egy piacon robbantotta fel magát a merénylő, s a detonáció több mint 90 embert ölt meg, s csaknem kétszázat megsebesített.