Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

El kell bontani a nagyajtai Székelyföld-táblát

2009.11.10. 17:28

El kell bontani egy magyar nyelvű, Székelyföld határát jelző táblát a romániai Kovászna megyében a megyei törvényszék döntése értelmében, írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.

A Kovászna megyei kormányhivatal (prefektúra) beadványa alapján a megyei bíróság érvénytelenítette a Nagyajta határában felállított Székelyföld-tábla építési engedélyét, így a megyei önkormányzatnak el kellene távolítania a tavaly májusban felállított pannót.

A bíróság azt kifogásolta, hogy a megyei és nem a községi önkormányzat adta ki az építési engedélyt, ám a megyei önkormányzat szerint ehhez joguk volt, mert a nagyajtai polgármesteri hivatalban nincs építész, így minden építési engedélyt a megye bocsát ki. A megyei önkormányzat ezért nem fogadja el a döntést, és fellebbezést nyújt be.

Az előzményeket ismertetve a lap azt írja, hogy Codrin Munteanu, Kovászna megye prefektusa a nyár elején jelentette be, bírósághoz fordul a nagyajtai tábla ügyében, mert egy állampolgári bejelentés alapján érdeklődött az építési felügyelőségnél, és kiderült, tisztázatlan annak a területnek a tulajdonviszonya, amelyre a megyei önkormányzat felállította a táblát, így a kiállított engedélyek nem megfelelőek.