Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az RMDSZ megállapodott a liberálisokkal

2009.11.24. 19:41

Együttműködési megállapodást írtak alá Bukarestben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőiből álló delegációk.

Ezt megelőzően ült össze a szövetség két, operatív jellegű döntéseket hozó fóruma, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) és a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsa (TEKT). Mindkettő támogatását adta a megállapodás megkötéséhez.

Markó Béla, a szövetség elnöke az ülés után elmondta: ez a megállapodás szoros együttműködést és folyamatos konzultációt feltételez az államelnök-választások második fordulóját megelőző időszakban. A december 6-i második forduló után pedig olyan parlamenti többség kialakításában irányoz elő összefogást, amely támogatja a Klaus Johannis nagyszebeni polgármester által vezetendő kormány megalakulását és parlamenti elfogadtatását.