Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tálib kiképző központot lőttek Pakisztánban

2010.01.06. 16:01

Legalább tizenkét ember meghalt feltételezhetően amerikai robotrepülők által okozott két rakétatámadásban az Afganisztánnal határos területen, jelentették a Voice of America szerint pakisztáni hírszerzési források.

A tisztviselők szerint először két rakéta talált el egy tálib kiképző központnak tartott telepet Észak-Vazirisztán fővárosa, Miransah közelében, Szanzaliban. Heten haltak meg a támadásban. Nem sokkal később újabb rakéták csapódtak be, miközben sokan próbálták kimenteni az első támadásban megsérült embereket a romok alól.

Pakisztáni hírszerzési források szerint a célpontot Háfiz Gul Bahadur tálib parancsnok használja kiképző központként. Bahadur Afganisztánban a nyolcvanas években a szovjet invázió ellen harcolt, amelyet most a nemzetközi koalíció ellen folytat kétezer embere élén.