Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A maffia provokálhatta ki a dél-olaszországi zavargásokat

2010.01.12. 10:59

A dél-olaszországi Rosarno környékén a rendőrség őrizetbe vett tizenhárom embert az utóbbi napok zavargásaival kapcsolatban. A csütörtökön kezdődött randalírozásban főleg bevándorló munkások és helyi lakosok vettek részt.

Egy rendőrkapitány elmondta, hogy a gyanú szerint az őrizetbe vettek kapcsolatban állnak a maffiával, de nem feltétlenül vettek részt a garázda cselekményekben. Összesen mintegy egymillió euró értékű vagyontárgyat foglaltak le tőlük.

Más tisztségviselők szerint elképzelhető, hogy az erőszakcselekményeket az ezen a területen uralkodó bűnszövetkezet, a ,ndrangheta provokálta ki.

A város környékén a zavargások előtt mintegy 1500 bevándorló élt nyomorúságos körülmények között.

Az erőszak amiatt harapódzott el, hogy helyi fiatalok sörétes vadászfegyverekkel rálőttek afrikai bevándorló mezőgazdasági munkásokra. Emiatt több száz bevándorló tüntetést rendezett csütörtökön a 15 ezer lakosú városban.